divendres, 19 de novembre del 2010

Freinet a Espanya

Cap al 1930 el grup “Batec” (associació de mestres de Lleida, que es reuneixen i plantegen els problemes de l’escola del moment), va conèixer les tècniques de l’Escola Moderna gràcies a Celestin Freinet i la CEL.
Es construeix la Cooperativa espanyola de la Tècnica Freinet (que s’estableix legalment el 1935) per tal de realitzar nous materials educatius, intercanviar experiències i organitzar el Movimient Freinetià espanyol. Mogut per educadors que volen aconseguir una autèntica escola de poble.
L’any 1933 Freinet fa dues conferències en l’Escola d´Estiu de L´Escola Normal de la Generalitat de Catalunya:“Una tècnica nova de l’escola activa” i “El cooperativisme al servei de l’escola”. Del 1932 a 1934 es dóna la difusió de les Tècniques Freinet.
Durant el 1934, es celebra el I Congrés de l’Impremta en l’Escola a Lleida. Serà al  1935, que es publica el primer número del butlletí “Col·laboració, la Impremta en l’Escola”. 
Amb els nombrosos congressos que es van realitzar i tot el moviment que va fer la cooperativa, es va copsar el missatge del pensament educatiu de Freinet i es va prendre consciència de la importància i la revolució pedagògica de la impremta en l’escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada